En växelriktare ska uppfylla normen SE 50438.
Den säger att växelriktaren ska automatiskt och inom viss tid koppla bort sig från elnätet om nätspänning, nätfrekvens etc avviker inom vissa min- och maxgränser.
Om din nätägare skulle bryta strömmen till er båda genom att bryta strömmatning från servisledningen genom att bryta på så vis att endast ni bryts bort från elnätet. Ni skulle då bilda ett eget litet elnät.
Men det skulle omöjligen bli stabilt. Minsta lilla effektförbrukningsändring skulle ändra spänningen och växelriktarna skulle märka det och koppla bort sig. Det är vad jag tror i alla fall. Det finns ju ingen effektreglering av uteffekten som växelriktarna matar ut på sin AC-sida. Växelriktarna är väl konstruerade att mata ut på ett oändligt stort elnät, som kan sluka all effekt de matar ut, utan att spänningen på elnätet märksbart ändrar sig. Kanske finns någon expert på forumet som kan uttalas sig?
Se SolarEdges Intyg om att de uppfyller SE 50438:
https://www.solaredge.com/sites/default/files/se-decleration-of-conformity-sweden.pdfDär ser du även min och maxvärdena på elnätet och tider.