Solceller genom elleverantör?

classic Classic list List threaded Threaded
3 meddelanden Alternativ
Svara | Threaded
Open this post in threaded view
|

Solceller genom elleverantör?

Tony Tornberg
Finns det några i detta forum som har köpt försäljning & installation genom nån elleverantör?

Vad finns det för nack och fördelar istället för att göra detta på egen hand?
Svara | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Solceller genom elleverantör?

Arne
Köpt försäljning? Du menar kanske istället om någon forumsmedlemm skulle ha köpta nyckelfärdig solcellsanläggning av ett monopol-elnätsbolag, såsom t.e.x monopolnätsbolaget Sydkraft, Vattenplask, Fårtåm med flera?

Att köpa nyckelfärdig anläggning kostar givetvis betydligt mer än att tillsammans med sin elfirma bygga själv. Bygger man själv måste man anstränga sig och vara litet praktiskt lagd. Köper man nyckelfärdig anläggning slipper man det, men man får å anda sidan ta djupa tag i plånboken.

Huvudsakliga anledningen att bygga på egen hand är att komma ner i total investeringskostnad för anläggningen för att få acceptabel återbetalningstid.

Monopolnätsbolagen säljer vanligen endast, men installerar ofta inte själva utan anlitar en solcellsfirma som utför installationen. Ytterligare en fördyrande mellanhand. Bättre kanske då att direkt köpa av den solcellsfirman, ofta lokal.
Svara | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Solceller genom elleverantör?

TommyE
In reply to this post by Tony Tornberg
Jag har bara set en fördel med att köpa från elleverantörerna och det är att dom brukar ha extra påslag på det du säljer under första året.
Det påslaget kompenserar mest troligt inte det påslag dom har på själva anläggningen, så det blir nog minus på kontot i vilket fall.

Håller med Arne, vill du ha nyckelfärdigt, så är det klokast att prata med den firma som monterar - eller varför inte ta offert från båda?
6,0kWp: 8st JA-Solar 290W + 13st JA-Solar 285W. Fronius Symo 5.0-3-M + Smart Meter 63A-3, montage system Renusol Metasol+.
Taklutning 45°. Azimut 190° Ort Kiruna.
Produktionsdata: PVOutput