Sol o vårar solcellsfirma

classic Classic list List threaded Threaded
3 meddelanden Alternativ
Svara | Threaded
Open this post in threaded view
|

Sol o vårar solcellsfirma

Fredde
I den lokala blaskan var där nyligen ett reportage på en solcellsinstallation där även firman hade helsidesannonser. Det är en Solar Edge anläggning rakt i söderläge, 45st 295W paneler (ingen antireflex)
20gr taklutning förutom 6st på nästan platt tak

I mitten av april så är solen synlig här i Stockholmsområdet ca 15h och är det ens möjligt att då ha en dagsproduktion på 167kWh? (Har man en solföljare så är svaret ja kanske). Lite snabb räkning så ska varje panel producera 3,7kWh/dag. Finns här någon här i forumet som har liknade siffror eller andra tankar?

Dessutom skryter dom med att kostnaden var tot. 180kkr och bidraget på 60kkr, hmmh får inte ihop den matematiken. Kostade den 200kkr, ja då blir det 60kkr i bidrag.


Svara | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Sol o vårar solcellsfirma

JonteY
kWh heter det... säger väl en del..
 
23kW glas-glas-mono-paneler av märket Solarwatt, 30års produktgaranti, effektgaranti på 87% efter 30år. 26m2 solvärme (plana paneler).
Svara | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Sol o vårar solcellsfirma

Arne
This post was updated on .
Bekanten som har SolarEdge-anläggning i Södra Sverige får nu i juli om helt soligt väder ca 1,8 kWh/panel. Är 255 Wp paneler på takvinkel 13 grader och riktade mot syd-syd-ost ca 1,8 kWh/dygn.

Att en 295 Wp panel i Sverige skulle kunna ge 3,7 kWh/dygn är nog väldigt väldigt optimistisk. Kanske menar de i Afrika, där kan det vara möjligt.

Är det månde samma firma som inte använder godkänt montagematerial på tegelpannetak, utan bara slår in simpa kilar som säkert inte klarar några snölaster?

Om firman satt in en annons i tidningen tycker man de borde ha ansträngt sig och korrekturläst aningen bättre och tagit bort de grövsta felen.