P370 och SolarEdge SE15K

classic Classic list List threaded Threaded
2 meddelanden Alternativ
Svara | Threaded
Open this post in threaded view
|

P370 och SolarEdge SE15K

jonas Mellergård
Sitter i kvalet om 1 eller 2 strängar. Vill helst ha 1 sträng för att få upp volten lite snabbare men får då 2 frågor.

1. Jag har 38 paneler om jag fyller hus+garage. Detta accepteras inte av SE då string dc power max kan vara 11.25kw. vilket ger 36 paneler.  Då minst 2 av panelerna sitter på annan riktning/skyggad placering så borde inte dessa ge max ström samtidigt som resten av kedjan. Kan man då övertrassera dessa 11.25 kw  och vad händer som man mot förmodan skulle slå i taket en solig dag?

2. Jag kan som alternativ 2 ta bort nockräcke och stuva om lite och få in 40 paneler. Det skulle då betyda 20 paneler uppdelat på 2 strängar. Kommer jag att förlora på detta då det finns risk att vissa tider med mycket snö, låg vinkel och annat fågelbajs som kan göra att 2 paneler faller bort och allt stränger ned? Sammarbetar kedja 1 med 2 så att man inte behöver 18 st optimerare eller måste det vara 18 / sträng för att strängen ska fungera? 
Svara | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: P370 och SolarEdge SE15K

Arne
This post was updated on .
Du säger inte vilken Wp din paneler har, inte vilka effektoptimerare, inte heller vilka väderstreck och takvinkel de två taken har. Kanske du kan ha paneler på norrtaket?

Strängarna ska nog betraktas som separata. Man ska spara SolarEdgeberäkningen. Om den säger OK, då är kopplingen OK, och du har bevis från SolarEdge att det är OK koppling. Omvänt om SolarEdgeberäkningen protesterar och du kopplar likväl så, då kan du räkna med att SolarEdge avsäger sig alla sina garantier.

Kan du inte ha effektoptimerare P600 eller P700 och SE17k? Men du skulle behöva några paneler till då.
Du måste ha minst 13 st P600 seriekopplade i en sträng.
På den andra strängen kan du ha P300(eller P370).

Är det inte minst 16 st P300(eller P370) man ska ha i en sträng på 3-fasväxelriktare?